info@ifs.co.me

Pišite nam

+382 (0) 67 213 550

Pozovite nas

[metform form_id="4578"]
 Poplavljen prostor, oštećena imovina – dešava se samo drugome?

Poplavljen prostor, oštećena imovina – dešava se samo drugome?

Iako je proljeće zvanično počelo lijepim i toplim danima, kišni period je ponovo pred nama. Zato je pitanje potencijalnih poplava i dalje jako prisutno. Većina nas bi pomislila da se poplave dešavaju negdje daleko i nekom drugom ali poplava je jedna od najčešćih prirodnih nepogoda koja može nanijeti značajnu štetu imovini koju posjedujete i koju ste dugo stvarali.

Učestalost poplava je u posljednjim decenijama povećana. Samo nekoliko godina ranije, na području Crne Gore poplave su registrovane čak tri puta tokom godine, a one koje smo u našoj zemlji imali u posljednjoj deceniji bile su najveće od početka instrumentalnih osmatranja. Poplavu izazivaju enormne atmosferske padavine, naglo topljenje sniježnog pokrivača koje se dešava upravo ovih dana, kao i neke druge prirodne nepogode ali i ljudski faktor.

Osiguranje imovine od poplave je jako važno. Zabluda je da se poplavljen prostor dešava samo drugome, može se desiti baš svakome. Ukoliko Vašu imovinu već osiguravate od požara, zašto je ne biste osigurali i od rizika poplave.

Često se termin poplava nedovoljno jasno razumije i veže za različite stvari. Poplava je zapravo stihijsko neočekivano plavljenje terena od stalnih voda (rijeka, jezera, mora i dr.) usljed toga što se voda izlila iz korita ili provalila odbrambeni nasip ili branu, izlivanje vode usljed izvanredno visoke plime i talasa na moru i jezerima neobične jačine. Poplavom se takođe smatra i neočekivano plavljenje terena usljed naglog formiranja velike količine vodene mase koja nastaje kao posljedica provale oblaka ili stihijsko neočekivano plavljenje terena vodenom masom koja se obrazuje na nizbrdnim terenima usljed jakih atmosferskih padavina i sliva ulicama i putevima.

Kada znamo da su poplave zapravo česte i da se mogu desiti iz brojnih razloga, pitanje adekvatnog osiguranja je zapravo pitanje odgovornosti. Odgovoran poslodavac koji brine o imovini svoje kompanije polisu osiguranja bi trebalo da zaključi i sa uključenim ovim rizikom.

Osigurajte od poplave svoje poslovne prostore, opremu, namještaj i zalihe u njima i tako sačuvajte sve ono što ste godinama stvarali.

IFS tim Vam može pomoći da ugovorite najbolje osiguranje u onom obimu koje odgovara Vašim potrebama i djelatnostima. Pišite nam.

sr_RS