info@ifs.co.me

Pišite nam

+382 (0) 67 213 550

Pozovite nas

[metform form_id="4578"]
 Zanimljive i neobične vrste osiguranja

Zanimljive i neobične vrste osiguranja

Da li znate da Vaša imovina i život nijesu jedino što se može osigurati ?

U svijetu postoji bezbroj interesantnih primjera osiguranja, pa donosimo neke od njih:

1. Ben Turpin, američki komičar i glumac u nijemim filmovima, dvadesetih godina prošlog vijeka, osigurao je svoje razroke oči na iznos od 20.000 dolara u slučaju da se „vrate u normalno stanje“.

2. Ilja Gort, proizvođač vina, osigurao je nos i čulo mirisa na 5 miliona eura u strahu da će ostati bez najvrjednijeg sredstva za rad. U polisi je naznačeno da se ne smije baviti zimskim sportovima, boksom ili gutanjem vatre.

3. Amerika Ferara, glavna glumica serije „Ružna Beti“, osigurala je osmijeh na 10 miliona dolara, a njena poznatija koleginica Džulija Roberts svoj na čak 30 miliona dolara.

4. U Austriji je uvedeno osiguranje koje pokriva finansijsku štetu nastalu otkazivanjem vjenčanja. Ukoliko je na zakazano vjenčanje pozvano, na primjer 200 gostiju, pripremljena bogata trpeza, sašivena vjenčanica, a do vjenčanja ne dođe, osiguranje može pomoći. Čak i u slučaju da partner kaže “ne” pred matičarem, osiguranje isplaćuje 1.000 eura. Ponuda osiguravajuće kompanije pokriva i oštećenje vjenčanica ili odijela mladenaca, kada se izgube burme ili muzičari otkažu dolazak.

Ukoliko imate dilemu da li određena vrsta osiguranja postoji na našem tržištu, pišite nam na mail info@ifs.co.me kako bi pronašli najbolju vrstu osiguranja za Vas! 

Izvor: https://centarzaosiguranje.com/dobro-je-znati/zanimljiva-osiguranja/

sr_RS